Sok szeretettel köszöntjük Somberek Község Honlapján!

 
 
 
 
 

 

Caritas Központ

www.sck.hu

    A Caritas Központ 2006. január 2-től működik a falunkban.

Az Európai Uniós Projekt 2007. június 14-én lezárult, de a ház továbbra is nyitva áll a szépkorú idősek számára. Szolgáltatásainkat egyre többen veszik igénybe, függetlenül attól, hogy megjelentek a térítési díjak.

     A Napközi Otthon változatlanul naponta 8-16 óráig tart nyitva, havi térítési díja 100 Ft/hó. Jelenleg 86 fő veszi igénybe a szolgáltatást. Színes programok, előadások, meghívott vendégek teszik érdekesebbé a hétköznapokat. A jó hangulatról a zenés-táncos teadélutánok keretében gondoskodunk, amelyeknek mindig sikerei vannak. Idén is megtartottuk a hagyományos farsangi-szüreti bált, mellette a névnapokat, születésnapokat. Vendégül hívtuk a véméndi Idősek Napközi Otthonának időseit. Nyílt napot szerveztünk a palotabozsoki és a görcsönydobokai szépkorúak részére. Időseink lelkesen vettek részt a Hagyományok Házának berendezésében, széppé tevésében. A napközi keretében az ellátást igénybevevők részére továbbra is biztosítjuk az egészségi és a mentális állapotukhoz igazodó igények kielégítését.

    Szolgáltatásaink közül a Házi Segítségnyújtásra egyre nagyobb igény van. Ennek keretében azokról az időskorú vagy fogyatékos személyekről gondoskodunk, akik otthonukban önmaguk ellátására saját erőből csak részben vagy egyáltalán nem képesek. Ezt a szolgáltatásunkat vidékre is kiterjesztettük: Palotabozsokon, Görcsönydobokán, Véménden, és Szűrben is vannak gondozottjaink. Jelenleg 18 családban nyújtunk segítséget. A gondozási tevékenység térítési díja 300 Ft/óra.

     Kiegészítő szolgáltatásként gondozottjaink számára a házkörüli munkákat is ellátjuk (kisebb javítások, szerelések, szezonális munkák elvégzése, fűnyírás). Térítési díja 300 Ft/óra.

     Veszély- vagy krízishelyzetben gyors segítségkérési lehetőséget kínál a Jelzőrendszeres Házi Segítségnyújtás szolgáltatásunk. Az idős egyedül élő személyeknek biztonságot teremt a nap minden órájában. Térítési díja 100 Ft/hó. 14 településen 70 készülék van kihelyezve. A Sombereki Német Kisebbségi Önkormányzat pályázatának keretében újabb 40 darab készülék került beszerzésre.

    A Caritas Központ munkatársait már- már mindenütt szinte családtagként kezelik, bizony mi is egyre inkább kötődünk gondozottjainkhoz.

 

ugrás a tetejére

 

 

 
   
 

KÖZÉRDEKŰ

Orvosi     rendelő   338-124
Gyógyszertár    338-361
Polgármesteri Hivatal

  338-121

Takarék   338-127
Posta   338-112
Általános    Iskola   338-126
Óvoda   338-133
Műv.Ház   338-134
Szociális Otthon    338-114
Caritas Központ Somberek   538-034
Plébánia   338-119